Centre d'ajuda

Com funciona nammnamm Hi ha els mateixos restaurants disponibles com sempre? On he d'anar si tinc una consulta o un problema amb una comanda? Com puc contactar amb tu? Registrar i gestionar el meu compte Com puc registrar-me al NammNamm? Com puc gestionar el meu compte? Caduca la contrasenya? Com puc fer la meva primera comanda? Com puc accedir directament al web des del mòbil Android? Com puc obtenir accés directe a la web al meu mòbil Apple? Preguntes sobre la meva comanda A quina hora puc fer una comanda? Per què no s'accepten diners en efectiu a NammNamm? He d'apuntar el pilot? Hi ha una comanda mínima? Els preus de NammNamm són els mateixos que el restaurant? Com sé que s'ha confirmat la meva comanda? Quins són els estats de comanda? Tinc un cupó amb un codi de descompte. Com puc bescanviar-lo? Puc recollir la meva comanda jo mateix? Què he de fer si tinc al·lèrgies o intoleràncies? Què puc fer si alguna cosa ha anat malament en el meu ordre? Has comès un error amb la meva comanda, què puc fer? Com puc sol·licitar la devolució? Puc cancel·lar una comanda? He rebut un missatge d'error en pagar el que ©? Quant de temps es triga a tornar la meva comanda cancel·lada a temps? Què puc fer si la meva comanda arriba tard? Què puc fer si la meva comanda arriba incompleta o poc saludable? Què passa si no puc demanar ...? Com funcionen les tarifes de NammNamm Despeses d'enviament Comissió de servei Tarifa mínima de comanda Seguretat en els pagaments a través de NammNamm Com garantir la seguretat de les dades del meu compte? El pagament és segur? Què passa quan el lloc web em dóna un missatge d'error en pagar?
Com funciona nammnamm

Hi ha els mateixos restaurants disponibles com sempre?
Sí, tots els restaurants, bars i cafeteries, segueixen actius amb diferents serveis de lliurament a domicili i/o recollida al mateix restaurant. Es permet l'activitat en el sector de la restauració. Estem treballant conjuntament amb restaurants per ajudar-los a adaptar la seva activitat en aquest moment difícil.

On he d'anar si tinc una consulta o un problema amb una comanda?
En cas de problema amb una comanda, el més eficaç és anar a "Comandes" dins del seu perfil de client i omplir el formulari d'incidències indicant el tipus de problema que ha sorgit (retard, comanda errònia, etc.) i enviar-lo, immediatament la seva incidència arribarà amb la seva comanda al restaurant. També recomanem una trucada al restaurant perquè li pugui explicar el problema. El telèfon del restaurant el trobaràs en diferents llocs, com ara l'entrada de compra de la Comanda i a la web.
Si no pots contactar amb el restaurant, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del support@nammnamm.com. Les consultes i sol·licituds seran abordades i resoltes al més aviat possible.

Com puc contactar amb tu?
Davant la situació actual, comptem amb equips especialitzats que s'encarreguen de servir als nostres restaurants. Obre una sol·licitud de sol·licitud del formulari que trobaràs a la casa NammNamm - Contacta amb nosaltres (https://www.nammnamm.com/Info/Contact) o si ho prefereixes, escriu-nos al support@nammnamm.com
Registrar i gestionar el meu compte

Com puc registrar-me al NammNamm?
Per fer comandes, aneu a la nostra pàgina web i feu clic a "Registrar-vos" i introduïu les dades sol·licitades. Només demanarem una adreça de correu electrònic i una contrasenya perquè pugueu iniciar la sessió fàcilment. Si ho prefereixes, també pots registrar-te a les xarxes socials de Facebook o al compte de Gmail. És tan simple!

Com puc gestionar el meu compte?
Podeu canviar tots els detalls importants del compte nammNamm sempre que vulgueu. Què pots gestionar des del teu compte:
  • Accediu a dades com ara el correu electrònic de contacte, el número de telèfon i la contrasenya.
  • Afegiu diverses adreces de lliurament a la llista d'adreces.
  • Creeu i modifiqueu les formes de pagament sobre les dades bancàries.
  • Revisa les teves comandes anteriors i deixa'n la ressenya.
El millor és tenir actualitzades les dades de contacte, com ara el número de telèfon i l'adreça de lliurament, de manera que no hi hagi cap problema amb les teves comandes.

Caduca la contrasenya?
No, la contrasenya no caduca. No obstant això, us recomanem que canvieu la contrasenya d'accés periòdicament.

Com puc fer la meva primera comanda?
Ves a la nostra web: www.nammnamm.com introdueix el teu codi postal o adreça i tria el teu restaurant.
Selecciona el que vulguis i afegeix-lo a la teva cistella. Tria si prefereixes el lliurament a domicili o per recollir al restaurant. A més, hi ha una secció de "Comentaris" perquè vostè transmeti breument al restaurant el que necessita.
Consulta la teva adreça, tria la teva forma de pagament i finalitza la comanda.
Quan hagis completat la teva comanda s'enviarà al restaurant i tan bon punt l'acceptin, rebràs el correu electrònic de confirmació.

Com puc accedir directament al web des del mòbil Android?
És tan simple i s'assemblarà a un app més.
Si el vostre mòbil és Android, obriu el navegador Chrome, obriu una pestanya nova i accediu a NammNamm a través d'aquest enllaç: www.nammnamm.es
Quan estigui dins del web, doni copets a les "opcions" (icona de punts verticals de 3) i seleccioni l'opció "Afegir a pàgina principal" i guardar-lo com "NammNamm". Aquest nom es mostrarà just a sota de la drecera a la pantalla d'inici.

Com puc obtenir accés directe a la web al meu mòbil Apple?
Si el telèfon és un iOS (Apple), obre el navegador Safari. Obre una pestanya nova i accedeix al NammNamm a través d'aquest enllaç: www.nammnamm.es
Una vegada en això, doni copets al botó de Porció > afegir a pantalla de casa. Ara, s'obre una pantalla on podeu personalitzar el nom de la drecera. Aquest nom serà aquell que mostrarà just sota la drecera a la pantalla de casa > donar copets d'afegir.
Preguntes sobre la meva comanda

A quina hora puc fer una comanda?
Visiteu el lloc web o l'aplicació per veure quins restaurants estan disponibles a la vostra zona (codi postal) i, en funció dels horaris d'obertura i de les comandes de restaurants, podeu demanar fàcilment la vostra comanda sempre que us registreu i inicieu la sessió.

Per què no s'accepten diners en efectiu a NammNamm?
Només acceptem pagaments amb targeta, ja que ofereix una millor experiència d'usuari. Ofereix un ambient segur tant per a tu com per al restaurant. Sempre es pot apuntar al propi restaurant sempre que triï l'opció Take Away.

He d'apuntar el pilot?
És la seva pròpia elecció si vol propinar-los o no. Els nostres riders reben el 100% dels consells.

Hi ha una comanda mínima?
La comanda mínima pot variar en funció del restaurant. Si hi ha una quantitat mínima necessària per poder sol·lar una comanda, s'informarà abans de fer el pagament.

Els preus de NammNamm són els mateixos que el restaurant?
Els restaurants mostren el mateix preu que si estiguessis en el propi local intern, tot i que pot haver-hi excepcions com promocions. De la mateixa manera, el preu de cada producte al restaurant es mostra clarament a NammNamm. Si tens qualsevol dubte sobre el preu, pots posar-te en contacte directament amb el restaurant.

Com sé que s'ha confirmat la meva comanda?
Un cop finalitzada la comanda, primer rebràs un correu electrònic de confirmació amb el resum dels teus plats, la teva adreça, l'import pagat i l'hora exacta en què el restaurant ha acceptat lliurar la teva comanda o quan la recolliràs.
A més, pot accedir al seu compte des del lloc web i comprovar si la seva última comanda d'aliments està en "Comandes" - Estat acceptat. Això vol dir que és acceptat pel restaurant.

Quins són els estats de comanda?
Un cop hagis completat la teva comanda, serà el restaurant el que haurà d'acceptar la teva comanda. Això significarà que comencen a treballar-hi.
tu El restaurant ha acceptat la comanda i passa a quedar-se per ordre de cua.
La cuina la té pendent per ordre de cua.
en procés La cuina ja està en procés d'elaboració de la comanda.
ja La comanda ja està preparada per enviar o que vinguin a recollir-la.
sending Ja és fora del restaurant o pots venir a recollir.
ho aconseguirem La comanda no s'ha lliurat. Hi ha hagut un problema amb el lliurament o recollida de la comanda.
reemborsat En cas que no s'ha pogut fer el lliurament, el restaurant farà un reemborsament i la comanda es transferirà a l'estat reemborsat.

Tinc un cupó amb un codi de descompte. Com puc bescanviar-lo?
Si tens un codi de descompte, pots bescanviar-lo al web sense cap problema.
Inicia sessió, demana el teu menjar preferit i vés a la cistella. En el mateix procés de pagament, premi "Aplicar Cupó" a la llista "Productes seleccionats" i abans de completar la comanda, l'import es deduirà del total.

Puc recollir la meva comanda jo mateix?
Sí, aquest Take Away està disponible actualment i podeu recollir les vostres comandes en restaurants propers. Quan estiguis completant la teva compra només hauràs de canviar el botó de "A Casa" a "Per recollir" i seleccionar la data i l'hora de recollida. El restaurant tindrà la seva comanda a punt per a l'hora indicada.

Què he de fer si tinc al·lèrgies o intoleràncies?
NammNamm compleix amb la normativa d'acord amb el Reial decret RD 126/2015 convertint al restaurant tota la llista d'al·lèrgens. És el propi restaurant que s'encarrega d'acompanyar i informar a cada plat la seva llista d'al·lèrgens, a més de cuinar i preparar la seva comanda. Us recomanem que si necessiteu més informació, poseu-vos en contacte directament amb el restaurant per comprovar si el menjar és adequat abans de fer la comanda.

Què puc fer si alguna cosa ha anat malament en el meu ordre?
Si en el seu ordre, alguna cosa no ha anat bé, volem saber.
Passem molt de temps treballant amb restaurants sobre els comentaris rebuts, així que us convidem a deixar-los la vostra ressenya per cometre errors com aquest que no torni a passar.
La teva opinió és molt important per a nosaltres. En proporcionar la seva qualificació, ens està ajudant a millorar els nostres restaurants.

Has comès un error amb la meva comanda, què puc fer?
El que no ha arribat bé, ho sentim. En aquest cas, podeu fer el següent:
Contacta amb el restaurant, de vegades et pots perdre alguna cosa, sobretot els dies de molta feina. Així que trucar-los i informar-los del que va passar és la manera més ràpida de resoldre'l. A la pàgina web de NammNamm, podeu trobar a la secció de restaurants, el vostre número de telèfon a la secció d'informació. Així mateix, en el tiquet de compra de "Comandes" podràs accedir a aquesta informació.

Com puc sol·licitar la devolució?
Poseu-vos en contacte amb el restaurant per arribar a un acord per procedir a la devolució. En el cas que no s'arribi a aquest acord, es pot escriure a support@nammnamm.com explicant quin ha estat el problema.

Puc cancel·lar una comanda?
Sí, des de NammNamm t'oferim l'opció que si el restaurant no ha començat a gestionar la teva comanda, encara ets a temps que pots cancel·lar-la sense problemes. Inicia la sessió amb el teu compte, vés a l'apartat de comandes, selecciona la teva comanda i des d'allà pots cancel·lar-la.

He rebut un missatge d'error en pagar el que ©?
Comproveu que el pagament no s'hagi efectuat i, d'altra banda, valida que la comanda no s'hagi generat. En aquest cas, comproveu que les dades de la targeta siguin correctes i que la connexió a Internet sigui bona i torneu-ho a provar per efectuar el pagament.

Quant de temps es triga a tornar la meva comanda cancel·lada a temps?
Si has cancel·lat la teva comanda a temps o el restaurant ha rebutjat la teva comanda per qualsevol motiu, els diners es reemborsaran al teu compte en un termini de 24 hores. Heu de veure-ho reflectit en les hores següents a la devolució, tot i que el temps pot variar segons el banc, especialment els caps de setmana.

Què puc fer si la meva comanda arriba tard?
Ho sentim molt pel retard. El més ràpid serà que truquis al restaurant per saber quan arribarà la teva comanda des de llavors, són ells els que sabran amb més precisió què passa amb la teva comanda.

Què puc fer si la meva comanda arriba incompleta o poc saludable?
Si no has rebut la teva comanda com hauries de fer, el més eficaç és fer una trucada al restaurant, sempre serà més ràpid de resoldre.
Troba el teu correu electrònic de confirmació i allà trobaràs el número de telèfon del restaurant. Recorda donar-los el teu número de comanda i explicar el que falta o no va arribar en perfectes condicions.

Què passa si no puc demanar ...?
Comprova que has assolit l'import mínim de la comanda que requereix el restaurant per fer el lliurament.
Comprova que el restaurant t'entreu al codi postal. Si pagues amb una targeta nova, comprova que les dades que has introduït són correctes.
Si tot això sembla correcte, proveu això:
Si esteu realitzant una comanda des d'un ordinador, suprimiu les galetes o la memòria cau i proveu un altre navegador.
En cas que tot això falli, recorda que estem aquí per ajudar-te. Contacta amb nosaltres a support@nammnamm.com.
Com funcionen les tarifes de NammNamm

Despeses d'enviament
Com més a prop estiguis del restaurant, més barat serà el despeses d'enviament. Els restaurants tenen els seus propis repartidors i estableixen les seves pròpies despeses d'enviament.

Comissió de servei
Aquesta tarifa pretén millorar encara més la plataforma amb actualitzacions i també cobreix part de l'atenció de l'usuari.

Tarifa mínima de comanda
Quan deseu comandes que no assoleixin el valor mínim de comanda del restaurant, se us apliquen aquesta restricció. Per eliminar-lo, afegiu més articles a la cistella.
Seguretat en els pagaments a través de NammNamm

Com garantir la seguretat de les dades del meu compte?
NammNamm et demanarà el banc o la targeta de crèdit, les dades de la targeta de dèbit. L'única vegada que se li demanarà les seves dades és quan vostè està pagant a través de la nostra xarxa de pagament web segura.
Si alguna vegada reps un correu electrònic suposadament de NammNamm demanant-te que responguis amb qualsevol d'aquestes dades - financeres o personals - és un frau. Us demanem que informeu d'aquest fet reenviant aquest correu electrònic support@nammnamm.com i suprimiu aquest correu electrònic.

El pagament és segur?
NammNamm ofereix un servei segur per fer els seus pagaments a través de la web. La col·lecció es fa a través d'una passarel·la de pagament, Stripe. Inc de total seguretat i garanties de privacitat. La teva seguretat és la nostra prioritat.
Si alguna vegada rebeu un correu electrònic sospitós suposadament de NammNamm, reenvieu-lo support@nammnamm.com.

Què passa quan el lloc web em dóna un missatge d'error en pagar?
Això pot passar per diversos motius: no has introduït correctament les teves dades bancàries. Podeu verificar que el codi CVC o la data de caducitat són incorrectes. Comprova també que la teva targeta de crèdit/dèbit no hagi caducat. O comproveu que el vostre banc no negui la transacció per raons diferents de NammNamm.